Test intolerancije na hranu

Najbolja obrana od svih bolesti je IMUNITET, a imunitet počiva na zdravoj prehrani. No, ponekad ono što je zdravo za drugog, nije za nas.

Kako reagiramo na koju namirnicu i koja nam hrana stvara ozbiljne tegobe poput glavobolja, probavnih smetnji, kožnih problema, depresije i slično lagano, brzo i bezbolno doznajemo putem testa intolerancije na hranu. Nadamo se da ćete prepoznati njegov značaj i iskoristiti naše aktualne ponude. 

25 – GODIŠNJA PRAKSA JE POKAZALA: TEST INTOLERANCIJE NA HRANU JE NUŽAN ZA PRAVU PROMJENU PREHRANE I OSNAŽIVANJE IMUNITETA

Zbog prevelike ponude dijeta i previše različitih stavova što je zdravo u prehrani, a što ne i previše velikog utjecaja prehrambene industrije lako je pogriješiti.

Možda mislite da se trudite hraniti zdravo, jesti pahuljice, piti smoothie, a zapravo, u i dalje radite potpuno krivo! U današnje vrijeme jedino rješenje je točno prepoznati što samo našem organizmu odgovara, a ne što internet ili proizvodnja “zdrave ” hrane preporučuje. Zato postoji TEST INTOLERANCIJE NA HRANU. Bez uvida kojeg dobijemo ovim testom, iskreno, nemoguće je prepoznati koju hranu trebamo, a koju ne trebamo jesti.

Sanja Močinić radi test intolerancije na hranu putem kože

Sanja Močinić, naša voditeljica studija i savjetnica za zdravu prehranu, koja se potvrdila kroz 25. godina rada ističe: “Test intolerancije je pravo blago ključnih informacija želim li ikoga na pravilan način savjetovati kako poboljšati svoju prehranu, a time i zdravlje. Bez testa bismo puno sporije dolazili do željenih promjena i rezultata, a zato nakon testiranja, dovoljno je samo tjedan dana da vidite da ste na pravom putu! Organizam se ispuše, oslobodi nepotebno zadržanu tekućini, povlače se simptomi i vama iz dana u dan raste energija i osjećate se sve bolje i bolje.”

UTJECAJ HRANE NA NAŠ SVAKODNEVNI ŽIVOT

Činjenica je kako postoji hrana koja nam izaziva loše raspoloženje, agresivnost ili depresiju, hrana nakon koje se osjećamo vrlo umorno. I moguće je da ne jedemo puno, ali teško gubimo kilograme. I sami ste prepoznali možda hranu koja vam stvara žgaravicu i uzrokuje probavne smetnje, no često se naši korisnici iznenade kad im kažemo da migrene ili stanje depresije imaju radi hrane.

Mogli bismo još puno toga nabrojati, no sve te tegobe, kao i još veliki broj onih koje do nismo spomenuli, mogu biti izazvane upravo unosom hrane na koju je naš organizam INTOLERANTAN. Jeste li se prepoznali u nekim simptomima?

Ponekad možemo i samo prepoznati što nas smeta, ali u velikoj većini slučajeva ne možemo pravilno ustanoviti uzrok svojih tegoba. Zato danas postoje visoko sofisticirani uređaji koji s velikom sigurnošću mogu očitati na koju hranu naš organizam pokazuje intoleranciju. Pomoću tih uređaja i mi radimo  test intolerancije na hranu koji je u našoj ponudi. 

Testom intolerancije na hranu vrlo brzo i jednostavno možemo uvidjeti koja hrana nam više, a koja manje odgovara, i što je najvažnije: koju hranu trebamo izbaciti iz svoje prehrane. Vjerujemo da se sada pitate: “Zar baš stvarno totalno izbaciti?”

Sve ovisi koliko vas muče tegobe, jer kad praksa pokazuje da je ponekad  dovoljno izbaciti jednu ili nekoliko namirnica iz svoje prehrane da bismo se već za samo nekoliko dana osjećali bolje – tada je na nama izbor. Volimo li baš toliko te za nas sporne namirnice ili nam je draže riješenje naših tegoba poput umora, glavobolje, stalnih prehlada zimi i slično? 

INTOLERANCIJA ILI ALERGIJA, PITANJE JE SAD! 

Karakteristični simptomi za intoleranciju su vrlo često upravo ono što je razlikuje od alergije: teže je definirati dijetu jer nije u pitanju samo jedna namirnica. Za pokretanje reakcije potrebna je veća količina hrane. No, velike prednosti, za razliku od alergije su to da se isključivanjem uzročnika, umanjuju i simptomi. To znači da nakon testa na intoleranciju,  poslušate li naše savjete, vrlo brzo, čak i u prvom tjednu, možete primijetiti poboljšanje. Zanimljivo je kako s vremenom možete i uspostaviti toleranciju na određenu hranu!

 


PONUDA: test intolerancije na hranu, 500 kn 

Postoje namirnice koje nam izazivaju tegobe, ne zato što ne jedemo zdravo, već stoga što je naš organizam intolerantan na određene namirnice koje nam izazivaju tegobe i zato je jako važno doznati koje su to namirnice – što uspješno činimo uz TEST INTOLERANCIJE NA HRANU.

Test intolerancije na hranu je bezbolan, radi se preko kože, traje oko 45 minuta do sat vremena. Po završetku testiranja, dat ćemo vam napisano (na hrvatskom i talijanskom jeziku)  popis brojnih namirnica koje se redovito konzumiraju i koje su podijeljene u 4 skupine:

– namirnice koje nikako ne bi trebalo konzumirati,
– namirnice koje se smiju jesti jednom u 20 dana, 
– namirnice koje smijemo koristiti jednom tjedno
– najdraža skupina: namirnice bez ograničenja!

Kada se napravi test intolerancije na hranu, tada se može primijeniti jednostavna eliminacijska dijeta –  iz prehrane se izbacuju hrana i sastojci hrane koji pokazuju visoki stupanj intolerancije. Više na temu…

 

Naš test je adekvatan za mlade i djecu

“Nažalost, ali djeca osnovnih i srednjih škola su danas dosta intolerantna na hranu. Često imamo slučaj testiranja roditelja i djeteta u kojem je test roditelja zapravo bolji. ” – rekla nam je naša savjetnica za prehranu Sanja Močinić
 
POSEBNA PONUDA od 1. do 30. travnja 2022. godine za test intolerancije za jednog roditelja i dijete do 18. godine života koji dođu zajedno u naša savjetovalište za prehranu: 800 kn
 
Obratite nam se s povjerenjem… 
  

 

Postanite Zdravi i Vitki pošaljite upit još danas ili dogovorite termin za besplatne konzultacije.

    Vaše ime*

    Vaš Email*

    Vaš telefon

    Vaša Poruka*