Test intolerancije na hranu

intolerancija-na-hranu  Uvod u test intolerancije na hranu

Koliko prehrana utječe na vaš svakodnevni život i opće psihofizičko stanje.?
Postoji li hrana koja vam izaziva loše raspoloženje, agresivnost ili depresiju.?
Imate li žgaravicu, problema s oticanjem, zatvorom, proljevom, patite li od čestih glavobolja ili problema s disanjem?
Sve te tegobe a i  još veliki broj onih koje do sada nismo spomenuli, mogu biti izazvane upravo unosom hrane na koju je vaš organizam INTOLERANTAN. Ponekad će te i sami uspjeti prepoznati što vas smeta, ali u velikoj većini slučajeva nećete uspjeti pravilno ustanoviti uzrok vaših tegoba. Zato danas postoje visoko sofisticirani uređaji koji s velikom pouzdanošću mogu očitati na koju hranu vaš organizam pokazuje intoleranciju. Pomoću tih uređaja radi se test intolerancije na hranu.

 

Jednostavno uvidjeti će te koja hrana vam više a koja manje odgovara i što je najvažnije koju hranu trebate izbaciti.Koliko puta je dovoljno samo jednu ili nekoliko namirnica izbaciti da bi se već za nekoliko dana osjećali bolje.Potom se treba napraviti analiza REZERVI VITAMINA i MINERALA u vašem organizmu. Ukoliko je test intolerancije na hranu pokazao kako vaš organizam ima intoleranciju na određenu hrana i imali ste neke od simptoma velika je vjerojatnost da če se pokazati i nedostatak određenih vitamina i minerala. Sada treba točno detektirati koji vitamini i koji minerali su u nedostatku te shodno tome znati reagirati. Samo ovakav cjelovit pristup analize stanja može dati dovoljno informacija kako bi se pronašlo i adekvatno rješenje problema.

 

Karakteristični simptomi za intoleranciju su vrlo često upravo ono što je razlikuje od alergije a to je:
Pacijent ne prepoznaje problem.
Teže je definirati dijetu jer nije u pitanju samo jedna namirnica. Za pokretanje reakcije potrebna je veća količina hrane. No velike prednosti ponovo za razliku od alergije su sljedeće: Isključivanjem uzročnika umanjuju se simptomi. Što znači nakon testa na intoleranciju ukoliko poslušate savjete vrlo brzo čak i u prvom tjednu možete primijetiti poboljšanje .Vremenom pacijent može uspostaviti toleranciju na određenu hranu.

Što je zapravo nepodnošljivost hrane?
Vaša se težina mijenja iz dana u dan a ne uspijevate smršaviti, imati vitko tijelo.
Ne podnosite određenu vrstu hrane, osječate se umorno nakon jela

Jednom kada se obavi test intolerancije na hranu, primjenjuje se jednostavna eliminacijska dijeta – odnosno iz prehrane se izbacuje hrana i sastojci hrane koji pokazuju visoki stupanj intolerancije.

 

Postanite Zdravi i Vitki pošaljite upit još danas ili dogovorite termin za besplatne konzultacije.

Vaše ime*

Vaš Email*

Vaš telefon

Vaša Poruka*