Kome je namijenjen test intolerancije na hranu

22/09/2014

Kome je namijenjen test intolerancije na hranu

Koliko prehrana utječe na vaš svakodnevni život i opće psihofizičko stanje?
Postoji li hrana koja vam izaziva loše raspoloženje, agresivnost ili depresiju?
Imate li žgaravicu, problema s naticanjem, zatvorom, proljevom, patite li od čestih glavobolja ili problema s disanjem?
Sve te tegobe i još veliki broj od onih koje do sada nismo spomenuli, mogu biti izazvane upravo unosom hrane na koju je vaš organizam INTOLERANTAN.
Ponekad ćete i sami uspjeti prepoznati što vas smeta, ali u velikoj većini slučajeva nećete uspjeti pravilno ustanoviti uzrok vaših tegoba.
Zato danas postoje visoko sofisticirani uređaji koji s velikom pouzdanošću mogu očitati na koju hranu vaš organizam pokazuje intoleranciju.
Jednostavno uvidjeti ćete koja hrana vam više a koja manje odgovara i što je najvažnije koju hranu trebate izbaciti.
Vrlo često je dovoljno samo jednu ili par namirnica izbaciti da bi se već za nekoliko dana osjećali bolje.
Intolerancija na hranu je bitna jer se pomoću nje vrši analiza namirnica nakon koje je potrebno napraviti analizu REZERVI VITAMINA I MINERALA, u vašem organizmu.
Ukoliko je vaš organizam pokazao intoleranciju na određenu hranu i imali ste neke od simptoma, velika je vjerojatnost kako će se pokazati i nedostatak određenih vitamina i minerala. Uslijed nastale neravnoteže tj. disbalansa u organizmu i njegova sposobnost apsorpcije nutritiva je značajni umanjena.
Sada treba točno detektirati koji vitamini i koji minerali su u nedostatku te shodno tome znati reagirati. Nasumično uzimanje suplementacije može dodatno pogoršati trenutnu situaciju.
Samo ovakav cjeloviti pristup analize stanja datog organizma, može dati dovoljno informacija kako bi se pronašlo i adekvatno rješenje problema.

Karakteristični simptomi intolerancije na hranu su vrlo često u pravo ono što je i razlikuje od alergije a to je :
Pacijent ne prepoznaje problem. Teže je definirati dijetu, jer nije u pitanju samo jedna namirnica. Za pokretanje reakcije potrebna je koji puta i veća količina hrane. No velike prednosti ponovo za razliku od alergije su slijedeće :
Isključivanjem uzročnika umanjuju se simptomi što znači nakon testa intolerancije na hranu, ukoliko poslušate savjete, vrlo brzo čak i u prvom tjednu možete primijetiti poboljšanje.
Vremenom pacijent može poboljšati toleranciju na određenu hranu, no isto tako ako ne poštujete intoleranciju svog organizma ona će nažalost progresivno napredovati te postajete intolerantni i na veći broj namirnica.

Postanite Zdravi i Vitki pošaljite upit još danas ili dogovorite termin za besplatne konzultacije.

    Vaše ime*

    Vaš Email*

    Vaš telefon

    Vaša Poruka*