Kroničan umor i intolerancija

22/09/2014

Kroničan umor i intolerancija

Pojava kroničnog umora može biti znak siromašne prehrane, međutim može se javiti i kao posljedica pogrešne dijete. Koji puta u najboljoj namjeri misleći da jedemo zdravo koristimo hranu na koju smo intolerantni. U svakom slučaju, neadekvatna prehrana iscrpljuje organizam, te se javljaju različiti simptomi, pa tako i kroničan umor. Kronični umor se manifestira kroz simptome bolova u rukama i nogama, bezvoljnost, pospanost i sl.

Dan počinjete s osjećajem težine, imate loš san, često vas obuzmu razdražljivost i tjeskoba. Neuravnotežena prehrana koja često proizlazi iz selektivnih dijeta ili nedovoljne brige o prehrani dovodi do iscrpljenosti i umora.

S druge strane, hiperaktivnost i nervozu kod male djece također uzrokuje loša prehrana. Skloni smo takve probleme u dječjem odrastanju pripisati karakteru, ali nažalost vrlo često će konzumiranje određenih namirnica biti rezultat i uzrok «lošeg» dječjeg ponašanja.

Iz svega navedenog i brojnih neugodnih pojava i simptoma kako kod djece tako i odraslih vidljiv je velik utjecaj namirnica koje smo odabrali u svakodnevnoj prehrani. Ponavljam, koji puta misleći da koristite zdrave namirnice činite veliku grešku neznajući kako je vaš organizam intolerantan na iste.

Zato je danas čak i u najranijoj dobi vrlo uputno napraviti test intolerancije na hranu. Test se radi personalizirano preko kože ili putem krvi te su rezultati jedinstveni za dati organizam u datom trenutku. Ovakav test zorno će pokazati te tako vas usmjeriti koje namirnice odgovaraju vašem organizmu. Primjenom testa vrlo brzo se uočavaju poboljšanja. Već u prvom tjednu postupno nestaju simptomi kroničnog umora, razdražljivosti ili iscrpljenosti kod odraslih, te hiperaktivnosti i blagih poremećaja u ponašanju kod djece.

Dakle, u velikoj mjeri možete pomoći sebi, a i svojim bližnjima ukoliko se pravilno hranite. Nakon što putem testa intolerancije na hranu otkrijemo koje namirnice vam uzrokuju probleme, te napravimo test rezerve vitamina i minerala dobit ćemo opsežnu sliku. Nakon toga jednako važno slijede preporuke koju hranu, u kojoj mjeri je poželjno koristiti.

Preostaje vam da hrabro primijenite rezultate testa a motiv će svakodnevno biti veći jer čete se bolje osjećati. To je jednostavan način da svoju kvalitetu življenja podignete na visoku razinu bez upotrebe lijekova ili drastičnih metoda.

Postanite Zdravi i Vitki pošaljite upit još danas ili dogovorite termin za besplatne konzultacije.

    Vaše ime*

    Vaš Email*

    Vaš telefon

    Vaša Poruka*