Stres, intolerancija i debljanje

22/09/2014

Stres, intolerancija i debljanje

Stres je stanje napetosti, osjećaj opterećenja, pritisak i unutarnjeg nemira. Događa se da je potencirana prevelika potreba za hranom, ali isto tako osobe pod stresom u potpunosti mogu izgubiti apetit i potrebu za jelom. Može li se hranom umanjiti loš učinak stresa? Isto se može postaviti pitanje da li pogrešna prehrana može potencirati osjećaj stresa. Praksa je potvrdila da upravo pravilan odabir hrane «vedri i oblači» mnoga stanja u našem tijelu pa tako i raspoloženje, stres, umor, debljanje, mršavljenje…

Današnji tempo i način života dijelom su krivi što smo upravo prečesto pod stresom a u tim situacijama većinom reagiramo «trpanjem» hrane u sebe. To nas u trenutku opušta, jer je organizam potpuno zaokupljen s probavom hrane i zaboravljamo sve brige no nakon toga padamo u još dublje problem. Već postojećim razlozima nervoze dodali smo još jedan, a to je suvišni kilogrami. Kako u takvoj situaciji psihičke nestabilnosti uopće pristupiti i provesti mršavljenje. Brojni neuspjeli pokušaji ukazuju vam koliko ste nemoćni, zatvoreni u začaranom krugu stresa, nervoze, gladovanja i prejedanja.

Prije nego se odlučite poduzeti svojevoljne korake, situaciju i organizam promatrajte u cjelini, a nemojte samo iz konteksta izdvojiti problem debljine same za sebe.

U tom smislu preporuka je prije svega napraviti test intolerancije na hranu koji će egzaktno pokazati koja hrana negativno djeluje na vašu situaciju. Ali isto tako jednako bitno također ćemo putem testa intolerancije na hranu moći zorno evidentirati koju hranu trebamo konzumirati kako bi se stanje ubrzano poboljšalo. Kao za svaki proces u organizmu tako i za mršavljene, savladavanje stresa je neophodna energija. Na sreću, energiju dobivamo upravo iz hrane te tako gladovanje ili krivo usmjerene dijete nisu odgovor na nastale probleme.

U svojoj dugogodišnjoj praksi radim test intolerancije na hranu putem kože. Znači pacijent je osobno prisutan, prati tijek testiranja, reakciju organizma na pojedinu namirnicu, i rezultate dobije odmah. Nakon dobivenih rezultata slijedi detaljan preporuka i prilagodba nove prehrane na svakog pojedinca. Također je bitno novu prehranu u potpunosti prilagoditi uvjetima života, kao što su radno vrijeme, prehrana obitelji i sl.

U terapiju nakon testa uključit će se i adekvatan čaj (fitoterapija) koji će doprinijeti bržim promjenama.

Kao što smo već naglasili značajna poboljšanja i promjene trebaju se uočiti već u prvom tjednu.

 

Postanite Zdravi i Vitki pošaljite upit još danas ili dogovorite termin za besplatne konzultacije.

    Vaše ime*

    Vaš Email*

    Vaš telefon

    Vaša Poruka*