Mikrodermoabrazija

MIKRODERMOABRAZIJA

Što je mikrodermoabrazija?

Mikrodermoabrazija je vrlo blaga i neagresivna metoda uklanjanja površnog sloja kože, tj izumrlih ćelija stratum korneuma. To je jedna od baznih procedura poboljšanja teksture kože. Prvi put je korištena u Italiji 1985. godine i od tada se primjenjuje u gotovo svim zemljama svijeta.

 

Na kom tipu kože je metoda najuspješnija i za što se najčešće koristi?

Mikrodermoabrazija je primjenljiva i uspješna kod svih tipova kože: mladih, starijih, svijetle ili tamne puti. Mikrodermoabrazija se koristi za smanjivanje proširenih pora, regulaciju masnoće kože, korekciju sitnih bora, korekciju površnih ožiljaka i hiperpigmentacije.

Može li se mikrodermoabrazija primjenjivati na različitim dijelovima tijela ili samo na licu?

Da. Mijenjanjem veličine i gustine dijamanata prilikom tretmana, može se koristiti za regije lica, vrata, leđa, laktova, butina.

Postoje li različite metode mikrodermoabrazije?

Da. Postoje dva osnovna načina rada – Stepen dermoabrazije određuje se veličinom dijamantne sonde, brzinom i brojem prijelaza preko tretirane površine kože.

 

Koje su prednosti mikrodermoabrazije?

Najveća prednost mikrodermoabrazije je što ne postoji potrebno vrijeme oporavka od ovog tretmana, tako da pacijent može odmah nakon tretmana obavljati svoje svakodnevne aktivnosti. Također, mikrodermoabrazija je potpuno bezbolna procedura i pacijent odmah nakon tretmana može vidjeti rezultat.


Da li je metoda uspješna?

Uzimanjem uzoraka kože i histopatološkom analizom nakon šest tretmana došlo se do otkrića da promjene ne nastaju samo u najpovršnijem sloju kože već u svim nivoima i u svim strukturama tretirane kože. Promjena u debljini kože najizražajnija je u površnom sloju epidermu. Nakon navedenih šest tretmana u kome se jedna ista regija tretirala tri puta, epiderm je sa 0,01 mm dostizao 0,06 mm. Također, pigmente ćelije postaju ujednačene veličine i broja. U trećem sloju kože, dermu, krvni sudovi imaju izražajniji splet čime se omogućava bolja oksigen. kože i broj kolagenih vlakana. Kolagena vlakna su nakon tretmana postajala čvršća, gušća i orijentirana horizontalno. Više od šest tretmana povećavalo je i broj elastičnih vlakana.sl5

Postanite Zdravi i Vitki pošaljite upit još danas ili dogovorite termin za besplatne konzultacije.

    Vaše ime*

    Vaš Email*

    Vaš telefon

    Vaša Poruka*