Zdravlje i prehrana

Zdravlje se temelji na zdravoj prehrani, a ne na strahu od korone!

Svima nam je jasno da zdravlje počiva na IMUNITETU (a ne na strahu od korone ili bolesti), a imunitet počiva na ZDRAVOJ PREHRANI. 

Zbog prevelike ponude dijeta i previše različitih stavova što je zdravo u prehrani, a što ne i previše velikog utjecaja prehrambene industrije lako je pogriješiti.

Možda mislite da se trudite hraniti zdravo, jesti pahuljice, piti smoothie, a zapravo, u i dalje radite potpuno krivo! U današnje vrijeme jedino rješenje je točno prepoznati što samo našem organizmu odgovara, a ne što internet ili proizvodnja “zdrave ” hrane preporučuje. Zato postoji TEST INTOLERANCIJE NA HRANU. Bez uvida kojeg dobijemo ovim testom, iskreno, nemoguće je prepoznati koju hranu trebamo, a koju ne trebamo jesti.

Moje ime je Sanja Močinić, imam preko 25. godina prakse, od prvog dana nakon završenog fakulteta kada sam otvorila savjetovalište za pravilnu prehranu do danas. Zadnjih 15 godina imam uređaj pomoću kojeg radim testiranje na intoleranciju i uz sve završene škole, i uz svu praksu koju sam stekla, test mi je neophodan želim li ikoga na pravilan način savjetovati kako da poboljša svoju prehranu, a time i zdravlje. Bez testa bismo puno sporije dolazili do željenih promjena i rezultata.

No, zato nakon testiranja, dovoljno je samo tjedan dana da vidite da ste na pravom putu! Organizam se ispuše, oslobodi nepotebno zadržanu tekućini, povlače se simptomi i vama iz dana u dan raste energija i osjećate se sve bolje i bolje.  

Javite nam se za svoj test intolerancije jer u tijeku je posebna paket ponude po samo 400 kn – koju možete u detalje upoznati na našem webu. 

08/09/2020 | Blog | Zdravlje i prehrana

Koliko vode trebamo piti tijekom dana?

Pitali smo našu 𝐒𝐚𝐧𝐣𝐮 𝐌𝐨𝐜̌𝐢𝐧𝐢𝐜́, savjetnicu za zdravu prehranu i voditeljicu našeg savjetovališta Zdravi i vitki, koliko vode trebamo piti tijekom dana. Evo i odgovora!

SANJA SAVJETUJE: Koliko vode trebamo piti tijekom dana? 

Za vrijeme ljetnih dana je jako važno redovito piti vodu i zato možemo reći kako je „nikad dosta“. No, recimo da je početna količina vode koju svatko treba popiti na dan minimum jedna litra. Budući da preporučene količine vode ovise i o prehrani, kao i tjelesnoj težini, nije lako izbaciti formulu.

Prehrana – potreba vašeg organizma za vodom razlikuje se konzumirate li suhu hranu (koja oduzima tjelesnu tekućinu) ili ste pak taj dan pojeli juhu, salatu, lubenicu, krastavce, jer sirovo voće i povrće također sadrže puno vode te nam mogu nadomjestiti pijenje vode.

1. Imate li povećanu tjelesnu težinu, dobro je popiti i više od litre vode dnevno.

2. Zamijenite li vodu sa čajem Zdravi i vitki, napravit ćete višestruku korist. Čaj je svakako ukusniji je za piti od obične vode, a i ljekovit je tako da su koristi višestruke.

3. Kod osoba koje ne vole ili nemaju naviku pijenje preporuka je da uvijek imaju bocu vode pri ruci i da tako svaki dan imaju točan uvid u to koliko su doista popili tekućine kroz dan.

14/07/2020 | Zdravlje i prehrana

Koliko je lubenica dobra za nas?

Pitali smo našu Sanju Močinić, savjetnicu za zdravu prehranu i voditeljicu našeg savjetovališta, koliko su ljudi koji nam dolaze na testiranje intolerantni na lubenicu tj. koliko je ona za većinu jako dobra i poželjna namirnica! Evo odgovora!

“Lubenica je jako jako rijetko namirnica koja može izazvati smetnje ili intoleranciju. Uglavnom je svi mogu konzumirati i sve dobne skupine, čak ni količina nije ograničena. Dijabetičari se često boje tog voćnog šećera koji puta i više nego što treba jer se prije svega treba bojati loših ugljikohidrata u što spadaju šećer i bijelo brašno…
Tako da lubenicu bi gotovo svakome preporučila i gotovo u neograničenim količinama!” 

 

01/07/2020 | Zdravlje i prehrana

Postanite Zdravi i Vitki pošaljite upit još danas ili dogovorite termin za besplatne konzultacije.

    Vaše ime*

    Vaš Email*

    Vaš telefon

    Vaša Poruka*