Ciljano mršavljenje

07/10/2015

Ako se u organizam unosi hrane više, nego što mu treba za obavljanje njegovih svakodnevnih funkcija, metaboličkim procesom energetski višak pretvara se u masno tkivo, a po tom odlaže po mogućnosti što dalje od srca i pluća.

Oko 80% ženska gojaznost izražena je u donjem dijelu tijela, ispod pupka (bedra i debelo meso).

Oko 80% muške gojaznosti manefestira se od pupka na više ( stomak ).

Ima slučajeva, naročito ako se radi o većoj gojaznosti, kad se masno tkivo naslaže po cijelom tijelu.

Nije rijetkost, da mlade djevojke iz straha, da ne izgube ništa od mišićne mase na grudima, ne interveniraju na otklanjanju gojaznosti na kukovima, jer su mršavljenjem raznim redukcionim dijetama upravo i postizale krivi rezultat. Grudi bi se smanjile, a na bedrima bi bio slab ili nikakav rezultat.

Kod muškaraca je sličan problem, samo obratan po lokaciji.

Noge i onako bez dovoljno mišićne mase bi bile tanje, a stomak bi se znatno smanjio.

Što činiti?

Da bi organizam bio svjež, vitalan, s lijepom bojom kože i čistim tenom, moramo ga osloboditi viška masnog tkiva i opskrbiti svim neophodnim nutritivnim elementima, od enzima do minerala.

Uz stručnu pomoć pravilnom prehranom ostvariti ćemo cilj, dok prevaziđene redukcijske dijete mogu dovesti do deficitarnosti upravo tih neophodnih elemenata, pa ni mišići neće ostati pošteđeni potrošnje.

Obratno, ako organizam u periodu mršavljenja opskrbimo s dovoljnom količinom enzima, vitamina i minerala biološkog podrijetla, «topit « će se i uklanjati masno tkivo upravo i samo s ugroženih mjesta, bilo da je riječ o podbratku, stomaku, debelom mesu ili nogama.

Postanite Zdravi i Vitki pošaljite upit još danas ili dogovorite termin za besplatne konzultacije.

    Vaše ime*

    Vaš Email*

    Vaš telefon

    Vaša Poruka*