Jesti i mršaviti bez tableta i šablona

07/10/2015

Čovjek je individualno biće. Dva potpuno identična bića na ovoj planeti ne postoje. Upravo je to jedan od razloga, što je u procesu mršavljenja, svakoj gojaznoj osobi potreban individualan pristup.

Izračunavanjem kalorija, kroz tabele i neelastičnim odredbama za uzimanje hrane, možemo postići eventualno samo ograničen i privremen rezultat. Međutim, dotičnu osobu, koja to provodi najčešće ćemo zbuniti i prepasti, te će krajnji cilj, potpuna eliminacija suvišnog masnog tkiva, biti još dalje, ukoliko ga uopće i postigne.

Evo primjera jednog pogrešnog savjeta za trudnice, citiram: “Trudnicama je zdravo mršaviti, ali samo 4-5 kg mjesečno.”

Točno je da masno tkivo ne prija zdravlju trudnice, a ni bebi koja se razvija u takvom ambijentu, ali trudnica sa 70 kg tjelesne mase ne treba izgubiti isto, kao što treba smršaviti trudnica od 90 kg tjelesne mase. Zatim, recimo osoba s otežanom funkcijom bubrega, treba uvoditi postepeno povećanje količine čaja koju pije, a nakon čega je taj isti čaj osnovi lijek za njihovo čišćenje.

Razni ljudi imaju razne navike u hrani, te u koliko su dobre treba ih potencirati, a u koliko nisu, postepeno ih korigirati.

I tako bi mogli navoditi niz sličnih primjera, što potvrđuje da ćemo teško određenu ili jednu tabelu za mršavljenje moći primijeniti na sve ljude.

Svakog razmotriti po na osob, te definirati optimalan pristup, je jedan vrlo važan preduvjet, za potpun i konačan uspjeh eliminacije viška kilograma.

Javite nam se za savjetovanje o prehrani i započnite svoju promjenu! 

Postanite Zdravi i Vitki pošaljite upit još danas ili dogovorite termin za besplatne konzultacije.

    Vaše ime*

    Vaš Email*

    Vaš telefon

    Vaša Poruka*