Prehranom do ljepše kose

05/10/2015

Isticali smo mnoge prednosti pravilne prehrane za dobro funkcioniranje svih vitalnih organa. Pravilnom prehranom će se doći i do kvalitetnije, sjajnije, gušće i u poznijim godinama manje sijede kose.

Kosa je građena od živih stanica, na koje se itekako odražava opće stanje organizma.

Organizmi, koji su «zatrpani» viškom masnog tikva ili pothranjeni, ne mogu imati čiste, u potpunosti opskrbljene stanice sa svim nutritivnim elementima. To se odražava negativno na kompletan ljudski organizam, kako zdravstveno, tako i estetski. U estetskom dijelu, što naročito smeta mlađem svijetu, a ne isključuje ni ostale dobi, dovodi do masne ili suhe kose bez prirodnog sjaja, uz pojačano opadanje.

U tom slučaju kosa godinama sve više gubi pigment, i pretvara se u sijedu, beživotnu las.

Vrlo važan preduvjet za lijepu i zdravu kosu je dobro funkcioniranje hormonalnog sustava, a da bi to doveli na odgovarajuću razinu, moramo pravilnom prehranom maksimalno čuvati i održavati žlijezde sa unutarnjim lučenjem hormona: štitnu, nadbubrežnu i hipofizu.

Ljudski organizam možemo zamisliti između ostalog i kao «lanac», gdje svaka «karika» radi autonomno, ali istovremeno je i u interakciji sa drugim «karikama». Sam lanac je toliko jak, koliko je najslabija «karika».

Život je moguće održavati i sa slabijim pojedinim «karikama», ali ako želimo savršen izgled i dobro zdravlje, moramo si dati truda i stalno njegovati i brinuti o svakom djeliću našeg tijela. Poslije toga ćemo biti obdareni i nagrađeni, lijepim izgledom i dobrim zdravljem.

Postanite Zdravi i Vitki pošaljite upit još danas ili dogovorite termin za besplatne konzultacije.

    Vaše ime*

    Vaš Email*

    Vaš telefon

    Vaša Poruka*