Pubertetski pristići i akne – kako ih se riješiti?

27/05/2022

Pubertetski pristići i akne zadaju velike probleme mladim osobama i važno je pronaći adekvatno rješenje za njihova ublažavanje i rješavanje. Poznato je da vrlo negativno mogu djelovati na samopouzdanje mlade osobe i ostaviti trajne ožiljke kako na licu tako i na psihi. Zato, ako ste roditelj, reagirajte, pomozite svom djetetu riješiti se dosadnih malih prištića ili, još težeg oblika, akni. Problemu treba pristupiti iznutra, kao i izvana.

Pubertetski pristići i akne – „izvana“

Mlada osoba mora znati na pravi način ukloniti make-up i pripremiti kožu za noćni odmor i  jako je važno: suzdržati se istiskivanja prištića. Znam, „lagano je reći, teško učiniti“, ali čak i tu ima načina kad i kako to možete učiniti sami, a da se ne napravi stanje gore nego što je bilo i da se ne stvore ožiljci. Također treba izbjeći običaj diranja lica rukama tijekom dana.

Pod tu „vanjsku njegu“, podrazumijevamo i odabir odgovarajuće kozmetike koja pomaže smanjiti upale i odabir kozmetičkih tretmana. U našem studiju ćemo vam svakako, nakon analize kože, savjetovati koji tretman je najbolji za vas te što vam možemo preporučiti od kozmetike za kućnu njegu.

Recimo, enzimski piling, koji nema granule, već otapa prljavštinu i odumrle stanice jeko je koristan za kućnu njegu, a nije lagano dostupan tržištu. Mi koristimo u svom radu, i imamo za kućnu njegu onaj poznate kozmetičke kuće Esense Mediterane iz Umaga.

Što se tiče tretmana lica, važno je povremeno napraviti tretman čišćenja lica te regeneracije s kisikom. Takvi tretmani služe za dubinsko čišćenje kože te sprječavanje nastajanja ožiljaka od akni. Vrlo rado ćemo napraviti prijedlog INDIVIDUALNOG TRETMANA LICA prema stanju i tipu vaše kože. 

Pubertetski pristići i akne – problem koji nastaje „iznutra“

Poznato je da prištiće najviše potenciraju slatkiši, ali isto tako problem mogu biti i sir, grickalice poput čipsa, fast food, pržena hrana, voćni jogurti i sl. Budući da svi mladi ne vole istu hranu, niti „pogrešne“ stvari jedu u istoj količini, ne treba generalizirati.

Stoga je naša preporuka napraviti test intolerancije na hranu kako bi se vidjelo koje su najkritičnije točke u prehrani. Nakon toga, predlažemo izmjene u prehrani, a uvodi se i adekvatna tekućina (Coca Cola nije adekvatna tekućina, ali recimo biljni čaj, ugodno rashlađen može biti odlično piće tijekom ljeta ).

POSEBNA PONUDA test intolerancije za jednog roditelja i dijete do 18. godine života koji dođu zajedno u naša savjetovalište za prehranu: 800 kn. U slučaju da želite samo za dijete do 18. godine života, učinit ćemo ga za 400 kn za dijete. Nazovite za detalje! 

Ponuda traje do 15. lipnja 2022. godine  (do tog datuma je važno nazvati i dogovoriti se, ne nužno i iskoristiti ponudu). 

Postanite Zdravi i Vitki pošaljite upit još danas ili dogovorite termin za besplatne konzultacije.

    Vaše ime*

    Vaš Email*

    Vaš telefon

    Vaša Poruka*