Koliko vode trebamo piti tijekom dana?

14/07/2020

Pitali smo našu 𝐒𝐚𝐧𝐣𝐮 𝐌𝐨𝐜̌𝐢𝐧𝐢𝐜́, savjetnicu za zdravu prehranu i voditeljicu našeg savjetovališta Zdravi i vitki, koliko vode trebamo piti tijekom dana. Evo i odgovora!

SANJA SAVJETUJE: Koliko vode trebamo piti tijekom dana? 

Za vrijeme ljetnih dana je jako važno redovito piti vodu i zato možemo reći kako je „nikad dosta“. No, recimo da je početna količina vode koju svatko treba popiti na dan minimum jedna litra. Budući da preporučene količine vode ovise i o prehrani, kao i tjelesnoj težini, nije lako izbaciti formulu.

Prehrana – potreba vašeg organizma za vodom razlikuje se konzumirate li suhu hranu (koja oduzima tjelesnu tekućinu) ili ste pak taj dan pojeli juhu, salatu, lubenicu, krastavce, jer sirovo voće i povrće također sadrže puno vode te nam mogu nadomjestiti pijenje vode.

1. Imate li povećanu tjelesnu težinu, dobro je popiti i više od litre vode dnevno.

2. Zamijenite li vodu sa čajem Zdravi i vitki, napravit ćete višestruku korist. Čaj je svakako ukusniji je za piti od obične vode, a i ljekovit je tako da su koristi višestruke.

3. Kod osoba koje ne vole ili nemaju naviku pijenje preporuka je da uvijek imaju bocu vode pri ruci i da tako svaki dan imaju točan uvid u to koliko su doista popili tekućine kroz dan.

Postanite Zdravi i Vitki pošaljite upit još danas ili dogovorite termin za besplatne konzultacije.

    Vaše ime*

    Vaš Email*

    Vaš telefon

    Vaša Poruka*